петък, 19 август 2011 г.

Ателие по изящни и приложни изкуства за деца от 3 до 14г.

Мисия

Мисията на „ Вълшебната къща на Ема” е да пренесе деца в света на изкуството.
Изобразителното изкуство развива: фината моторика, наблюдателността, координацията око-ръка, графичните умения, речта, фантазията и критичното мислене на децата.
Проектите включват: запознаване с основните видове и жанрове на изобразителното изкуство, с творбите на известни художници, като Микеланджело, Рафаело, Леонардо да Винчи, Рембрант,Франсуа Миле, Клод Моне, Едуар Мане, Едгар Дега, Пикасо, Салвадор Дали, Джаксън Полък, Анди Уорхол, Такаши Мураками и др.,световни музеи и галерии. Рисуване по памет или зададена тема, довършване на рисунка, откриване на скрита картина, ориентиране в лабиринт, задачи за развиване на фината моторика, илюстрация на приказка, рисуване по натура, пленер и др.
Използват се различни материали и техники: цветни моливи и маркери, пастели, акварелни и темперни бои, туш, глина, моделин, апликация, колаж и др.
 
Философия

Образователната философия се базира върху: теория, която цели да запознае децата с историята на изкуството, известни произведения и автори, основни термини и практика- рисуване, моделиране, апликиране, графика и др.
Смятам че, запознаването още от ранна детска възраст с различните форми  на изкуството оказват положително влияние върху развитието на личността на детето.
Изкуството помага на децата да получат и да разширят познанията си и по други предмети, като български език, математика, природен (човекът и природата) и околен свят (човекът и обществото), информационни технологии.
Чрез изкуството децата изразяват мислите, чувствата и идеите си, като ги претворяват в оригинални „картини” или обекти.

Екип

Основател и преподавател по изобразително изкуство е Невена Виденова.
Тя завършва специалност „ Изкуствознание” през 2003г. в Националната Художествена Академия. Защитава дипломна работа на тема: „ Кураторски стратегии в българското изкуство през 90-те година на 20-ти век” с научен ръководител доц. д-р. Свилен Стефанов.
           През 2012г. завършва "Предучилищна педагогика" в СУ.
           От 2006 до 2007г преподава История на Изкуството на студенти от 1-ви курс в University of Western Ontario, Канада, Лондон, Онтарио.
           От 2008 до 2011 се занимава с преподаване на Изобразително Изкуство на деца.
Работила е като преподавател по Изобразително изкуство в ЧAДГ „Wonder World”,
ЧACOУ „ Св. Георги” и в Детска арт школа” KidsArt Zone”.


Контакти

София
жк." Разсадника", бл.30, вх.Г (партер)
Телефон: 0887 76 46 49
Email:nevenadacheva@gmail.com


Ателието се провежда

Неделя: 17-18ч.





Няма коментари:

Публикуване на коментар